FAQ
Brussels Airport – Lounge Pass

Over de Diamond Lounge

Wat zijn de Diamond Lounges op Brussels Airport?

‘De Diamond Lounges’ zijn de twee lounges die door Autogrill worden beheerd. Ze bevinden zich in beide Piers (A/B) van de luchthaven. U kunt er in een rustige omgeving met een ruim aanbod van diensten op uw vlucht wachten.

Waar vind ik de Diamond Lounges?

Wanneer u binnen de Schengenzone reist en dus in pier A vertrekt, gaat u naar gate A42. Aan de overkant van de gate vindt u de roltrap naar de Diamond Lounge. De Diamond Lounge is elke dag open van 4:30 uur ’s morgens tot 9 uur ’s avonds.

Wanneer u buiten de Schengenzone reist en dus in pier B vertrekt, gaat u naar gates B01-B05. Aan de overkant van de gates vindt u de trap en lift naar de lounges. De Diamond Lounge is geopend van 5 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds.

Wat zijn de openingstijden van de Diamond Lounges?

De Diamond Lounge in pier A is elke dag geopend van 04:30 tot 21:00 uur.
De Diamond Lounge in pier B is elke dag geopend van 05:00 tot 22:00 uur.

Welke diensten kan ik in de Diamond Lounge krijgen?

In de Diamond Lounges van Brussels Airport in pier A en B vindt u een oase van rust en een ruim aanbod van diensten, zoals:

 • Personeel tot uw dienst
 • Gratis drankjes: bier, wijn en sterke drank
 • Ontbijt-, lunch- en dinerbuffet en snacks
 • Kranten en tijdschriften
 • Telefoons
 • Tv’s
 • Beeldschermen met vluchtgegevens
 • Gratis wifi
 • Werkstations
 • Douches (alleen in pier B)
 • Printers en kopieermachines (alleen in pier B)

Over de Lounge Pass

Waar kan ik een Lounge Pass aankopen?

U kan uw Lounge Pass aankopen via buymyloungepass.brusselsairport.be/nl.

Kan ik een Lounge Pass kopen via de Brussels Airport app?

De Lounge Pass kan alleen op het volgende platform online worden gekocht: buymyloungepass.brusselsairport.be/nl. U bereikt dit platform via de website van Brussels Airport.

Kan ik een Lounge Pass kopen ongeacht mijn frequent flyer-status, lidmaatschap of reisklasse?

Ja, alle passagiers kunnen een Lounge Pass kopen, ongeacht de luchtvaartmaatschappij, flyer-status of reisklasse.

Hoeveel kost een Lounge Pass?

Een Lounge Pass kost 37.50 euro online en 42.50 euro aan de balie. Een Lounge Pass is geldig voor één persoon voor een eenmalig bezoek in een van de twee Diamond lounges pier (A / B) op de luchthaven.

Is de toegang tot de Diamond Lounge gratis voor kinderen?

Ja, de toegang is gratis voor kinderen tot 12 jaar.

Wat krijg ik voor de prijs van een Lounge Pass?

De Lounge Pass geeft één persoon toegang tot de Diamond Lounge in pier A of pier B, afhankelijk van de vluchtbestemming. In de lounge kunt u profiteren van een ruim aanbod van diensten, zoals:

 • Personeel tot uw dienst
 • Gratis drankjes: bier, wijn en sterke drank
 • Ontbijt-, lunch- en dinerbuffet en snacks
 • Kranten en tijdschriften
 • Telefoons
 • Tv’s
 • Beeldschermen met vluchtgegevens
 • Gratis wifi
 • Werkstations
 • Douches (alleen in pier B)
 • Printers en kopieermachines (alleen in pier B)

Is mijn Lounge Pass geldig voor beide Diamond Lounges (pier A/pier B) of alleen voor de specifieke locatie waar ik voor boek?

Uw Lounge Pass is geldig voor beide Diamond Lounges, in pier en pier B op Brussels Airport. U dient er echter wel rekening mee te houden dat u met uw Loungepas slechts eenmaal toegang hebt.

Is de toegang tot de Diamond Lounge gegarandeerd als ik een Lounge Pass koop?

Ja, met de Lounge Pass hebt u gegarandeerd toegang tot de lounge gedurende de openingstijden: tussen 04:30 en 21:00 uur in pier A en tussen 05:00 en 22:00 uur in pier B.

Hoe lang is mijn Lounge Pass geldig?

Uw Lounge Pass heeft vanaf de aankoopdatum een geldigheidsduur van één jaar. Zodra u uw code gebruikt om de lounge te bezoeken, wordt ze automatisch gedeactiveerd, aangezien de pas voor slechts één bezoek aan de lounge geldig is.

Kan ik mijn Lounge Pass overdragen aan een andere persoon?

Ja, dat kan. Als de Lounge Pass nog steeds geldig en ongebruikt is, kan hij aan iemand anders worden overgedragen. De persoon die de Lounge Pass ontvangt, moet ofwel de QR-code ofwel de alfanumerieke hebben (beide zijn zichtbaar op de Lounge Pass), die gescand of ingevoerd dient te worden bij de ingang van de Diamond Lounge.

Hoe draag ik mijn Lounge Pass over aan een andere persoon?

Om uw Lounge Pass over te dragen aan een andere persoon, klikt u op de knop 'overdragen' in uw profiel en vult u het e-mailadres van de ontvanger in. De toegangscode wordt dan doorgestuurd naar de ontvanger, waarna u een e-mail ter bevestiging van de overdracht ontvangt. Hij/zij kan vervolgens bij de receptie van de Diamond Lounge de QR-code scannen of de unieke pascode invullen.

Kan ik een Lounge Pass kopen als cadeau voor iemand anders?

Ja, u kunt via uw profiel een Lounge Pass kopen en daarna zoals eerder uitgelegd via uw profiel aan iemand anders overdragen.

Hoe lang op voorhand kan ik een Lounge Pass kopen?

U kunt uw Lounge Pass kopen wanneer u wilt, hij blijft tot één jaar na de aankoop geldig.

Hoeveel Lounge Passes kan ik tegelijkertijd kopen?

Er staat geen limiet op het aantal Lounge Passes dat u tegelijkertijd kunt kopen. Elke pass is slechts geldig voor één bezoek.

Hoe krijg ik toegang tot de Diamond Lounge nadat ik op de website een Lounge Pass heb gekocht?

U ontvangt direct na de aankoop van de Lounge Pass een bevestigingsmail met een alfanumerieke code/QR-code. Aan de ingang van de Diamond Lounge valideert u de pass door de alfanumerieke code in te geven/QR-code te scannen.

Wie kan ik contacteren voor info omtrent (terug)betaling van mijn Lounge Pass?

Voor vragen rond betalingsinformatie, betalingsproblemen, aanvraag tot terugbetaling, enz. kan je mailen naar customer.care@brusselsairport.be.

Andere vragen

Mijn vlucht is geannuleerd, wat nu?

De Lounge Pass is tot één jaar na de aankoop geldig en u kunt hem ook aan iemand anders overdragen. Als u de pass niet kunt gebruiken op de geplande dag, kunt u hem tijdens uw volgende reis gebruiken of de toegangscode van de lounge overdragen aan een andere persoon die hem kan gebruiken.

Kan ik mijn Lounge Pass terugbetaald krijgen?

U kunt binnen 14 dagen na de aankoop een terugbetaling aanvragen door een e-mail te sturen naar: customer.care@brusselsairport.be.

Is het veilig om online via de website te kopen en betalen?

We gebruiken standaard SSL-encryptietechnologie voor de verzending en ontvangst vertrouwelijke informatie (bv.: kredietkaartgegevens en persoonsgegevens). De pagina's waarop deze informatie wordt uitgewisseld, worden gehost op een veilige en gecertificeerde server. We hebben ook passende veiligheidsmaatregelen ingevoerd als bescherming tegen verlies, misbruik en wijziging van informatie die we via de website hebben verzameld.

Kan ik mijn aankoop wijzigen nadat ik de bevestigingsmail heb ontvangen?

Aangezien uw Lounge Pass vanaf de aankoopdatum één jaar geldig is, kunt u hem gebruiken wanneer u wilt, zonder dat u uw aankoop hoeft aan te passen. U kunt altijd uw profiel aanpassen wanneer u een order plaatst. Als u nog een pas voor uzelf of iemand anders wilt toevoegen, kunt u hem gewoon weer via het online platform kopen.

Wat als ik mijn bevestigingsmail niet meer kan vinden?

Wanneer u inlogt op uw profiel, ziet u een overzicht van alle Lounge Passes die u hebt gekocht en die nog geldig zijn. Daar vindt u ook de toegangscode.

Moet ik een geprinte versie van mijn pass meenemen of is de bevestigingsmail op mijn telefoon genoeg?

U hoeft uw pass niet af te drukken. De digitale QR-code of de alfanumerieke van uw Lounge Pass geeft u toegang tot de Lounge.

Wat moet ik aan de receptie van de Lounge tonen om toegang te krijgen? Moet ik mijn boardingpas tonen?

Bij de ingang van de Diamond Lounge scant u uw toegangscode; u hoeft geen andere documenten te tonen.